18:09
01.02.2021

Йшла з церкви: на Львівщині жінка ледь не втратила руку через автобус, що проїжджав повз

Мешканку Сколівського району дверима багажника зачепив автобус, що проїжджав повз, коли та поверталася з церкви.

На Сокальщині жінку, яка поверталася з церкви, дверима багажника зачепив автобус. Вже у лікарні  у 49-річної пацієнтки виявили вивихнутий та розірваний ліктьовий суглоб, розірвані плечову артерію та вени руки – в тої вже розвинулася гостра ішемія.

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова повідомила про ситуацію на своїй офіційній сторінці:
“Незвична історія, яка могла дуже сумно закінчитись… Не так давно до нас потрапила мешканка Сколівського району, 49-річна жінка, яку дверима багажника зачепив автобус, що проїжджав повз. У цей час вона саме йшла з церкви, але внаслідок удару втратила свідомість та опинилась в місцевій лікарні, а після того потрапила до нас.
Діяти треба було негайно, аби жінка не втратила руку! Тому оперувала її команда травматологів спільно з судинними хірургами.
 Спершу спеціалісти підготували все для анастомозу, виділили плечову артерію вище та нижче від розриву. Тоді травматологи наклали апарат зовнішньої фіксації, адже ліктьовий суглоб був повністю розірваний! Після чого судинні хірурги вийняли частинку вени з ноги та спротезували ділянку артеріі, яка була розірвана. Таким чином медики відновили кровотік до кінцівки! Звісно, жінку ще чекає мультидисциплінарне спостереження та довготривала реабілітація – необхідно ще відновити повноцінну роботу пошкоджених нервів. Та головне, що внаслідок нещасного випадку вона таки не втратила руки!”

Коментарі