10:46
06.10.2023

Львів’янин взяв у солдата ЗСУ 11 000$ на авто, яке привіз іншому клієнту

Свою історію про те, як залишився без BMW та 11 тисяч доларів розповідає військовослужбовець ЗСУ Антон Кошовий.

У середині червня 2022 року я вирішив придбати авто з-за кордону, оскільки тоді можна було пригнати автомобіль за доступною ціною, ще діяла норма закону про нульове розмитнення. Я знайшов хороше BMW у Литві через інтернет, але сам за ним поїхати не міг, бо виконував бойові завдання у Краматорську, що на Донеччині.

В мережі Інстаграм натрапив на сторінку avto_lviv, написав їм, і так познайомився з Віталієм Булавкою, уродженцем Львівщини. Домовились, що він поїде у Литву, подивиться на BMW, а я зі свого боку перерахував цьому чоловіку завдаток на придбання авто, 1 000 доларів США.

За кілька днів він справді провів огляд вибраного мною авто, надіслав відео, і я перерахував йому решту суми для купівлі.

З цього часу почались перші проблеми. Він постійно відтягував саму купівлю машини, потім, коли врешті її придбав, ніяк не міг її привезти в Україну, постійно зволікав, і затягнував час настільки, що в Україні скасували норму про нульове розмитнення. Мені довелось знову перераховувати йому кошти, але тепер вже на розмитнення. Таким чином на різні картки, які надсилав мені Віталій Булавка, я перевів 424 тисячі гривень, що, на той момент, дорівнювало сумі в 11 доларів США, хоча планував витратити вдвічі менше. У вересні минулого року авто в Україну приїхало, проте зареєстрували його не на мене, а на ПП «Велкрафт» з Луцька. А тепер бодай на хвилину уявіть моє здивування, коли я побачив фото свого BMW на сайті з продажу автомобілів в Україні.

Вже згодом я з’ясував, що після отієї фірми з Луцька власником став цього авто став іще один екс-клієнт Булавки, згодом авто було знову перепродано, і так кілка разів. За останньою інформацією – воно отримало Чернігівську реєстрацію. Коли я надіслав оці фото з оголошень Віталію Булавці – він запевнив, що кошти мені поверне, і з 424 тисяч гривень – перерахував назад 19 тисяч. Решту суми, а це понад 400 тисяч гривень, обіцяє повернути сьогодні-завтра, і так триває вже цілий рік. За цей час я познайомився з іще кількома потерпілими від дій цього «бізнесмена», сподіваюсь, об’єднавши зусилля ми зможемо і свої кошти повернути, і вберегти інших від цього горе-автоперекупа.

Якщо Ви теж стали жертвою дій Булавки Віталія Васильовича, котрий пообіцяв пригнати для Вас автомобіль, отримав кошти та домовленостей не виконав – пишіть нам на електронну адресу lvivski.novyny.news@gmail.com

Коментарі