13:11
29.01.2021

Львівщина – одна з лідерів по якості медицини, – МОН

Ірина Микитчак, заступниця міністра охорони здоров’я каже, що Львівщина перебуває серед лідерів за якістю медицини в Україні. Про це вона заявила в одному зі своїх інтерв’ю, пише “Уніан”.

“На Львівщині, де я працювала всі ці роки, є достатньо багато успішних проєктів, ініціатив. Зрештою, тепер, маючи можливість порівняти медицину в різних областях України, я свідома того і горда, що медицина Львівщини все-таки є серед лідерів у країні”, – акцентувала вона.

Ірина Микичак також наголосила: нині у суспільстві великий рівень недовіри до МОЗ і влади загалом. За її словами, “багато років йде такий інформаційний посил, що державна служба – це вороги народу, вони нічого доброго для людей не роблять”.

“Якщо говорити про МОЗ, то коли працювала у області, в мене було краще уявлення про апарат міністерства. Я мала відчуття, що це сильна державна інституція… Коли ж я почала працювати тут, зрозуміла, що апарат міністерства – це дуже складна бюрократична машина, де є дуже різні люди, колективи… У мене був якийсь такий культурний шок від тієї інституції, яка управляє медициною в державі: настільки вона сама неспроможна, як багато є проблем, як багато ми отримали в спадок неналагоджених управлінських процесів, інколи – зруйнованих. Тому першим нашим завданням було врегулювання того, що відбувається всередині, і це насправді дуже складно”, – зазначила посадовиця.

Нагадаємо, з квітня 2017 року по грудень 2019 року Ірина Микичак була керівницею департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, майже рік вона працює у Міністерстві охорони здоров’я.

Коментарі