13:32
23.04.2021

Львівщина отримала другу партію вакцини від коронавірусу AstraZeneca

Перша вакцина Covishiеld була виготовлена в Індії, а новоприбула AstraZeneca в Південній Кореї

Сьогодні, 23 квітня, до України доставили другу партію вакцини від коронавірусу у рамках глобальної ініціативи COVAX, а саме – 367 200 доз AstraZeneca-SKBio .

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

 З них 21 600 планує отримати Львівщина, частину використають для ревакцинації медперсоналу.

“Згідно з розподілом, ми планує найближчим часом отримати 21 600 доз вакцини AstraZeneca. Ця вакцина буде використовуватися і на першу, і на другу дозу. Ми повинні розуміти, що 25 лютого на Львівщини відбулася перша вакцинація, відповідно 3 місяці спливає 25 травня, і ця категорія медичних працівників, які працюють з хворими на коронавірус- перші, яким потрібно зробити ревакцинацію”, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Перша вакцина Covishiеld була виготовлена в Індії, а новоприбула AstraZeneca в Південній Кореї, важливого значення не має, адже і та і інша є векторного виробництва.

“Яким типом з трьох наявних в Україні була проведена перша вакцинація, відповідно таким слід робити й другу. На Львівщині ми маємо зараз найбільший досвід з AstraZeneca, нею вже вакцинували понад 38 тис. осіб, CoronaVac– 1300, а Pfizer – 640”, – сказав Чемерис.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі