20:20
19.09.2023

Львівщина отримала гуманітарну допомогу від Польщі

В область приїхали чотири карети швидкої допомоги класу «C». Транспорт підвищеного комфорту дозволяє працювати медикам у найскладніших умовах, адже у ньому є необхідне медичне обладнання

Як повідомив Юрій Бучко, заступник голови Львівської ОВА, сьогодні, 19 вересня, в рамках проєкту Interreg «Люблін для України»  для  Львівської, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей передали автомобілі швидкої допомоги. Одну карету отримав Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Проєкт Interreg «Люблін для України» складає бюджет 0,5 млн євро. Ціль – це закупівля нового необхідного обладнання. Кошти, які спрямовують на допомогу, – це рішення Спільного Моніторингового Комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

“Сьогоднішня допомога – чергова демонстрація підтримки цивілізованим світом – України, в її протидії російському агресору. Карети швидкої допомоги, медичні засоби – це вклад в найцінніше – спасіння життів українських громадян.

Вкотре хочу подякувати нашим польським партнерам та представникам Люблінського воєводства зокрема, за невпинну підтримку України!” – зазначив Бучко.

До слова, в липні цього року з Люблінського воєводства вже передавали карети швидкої допомоги та речі першої необхідності Луганській області.

“А сьогодні карети отримають чотири області, а саме Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська області Впевнений, що ці сучасні автомобілі будуть служити безперебійно та ефективно, забезпечуючи комфортні умови праці медпрацівникам, які врятують ще не одне життя.

Ми відкриті до співробітництва робимо все, для нашої спільної перемоги!” – підсумував Бучко.

Коментарі