14:50
09.08.2021

Львівщина отримає понад 18 млн грн на створення мережі служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

Загалом у програмі взяло участь 125 громад України

За три роки в Україні на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, передбачено 685 мільйона гривень, 274 мільйони з яких закладено у бюджет цього року.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив очільник області Максим Козицький, пишуть “Львівські новини”.

Загальна сума для Львівщини – 18 мільйонів 440 300 гривень.

Зокрема, ці гроші призначені:

  • для створення притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, у Моршинські громаді (9,492 млн грн);
  • для створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Дрогобицькій громаді (2 млн грн);
  • для створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Новороздільській громаді (4,442 млн грн);
  • для закупівлі автомобіля та доукомплектування Притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області (2,509 грн).

“Сьогодні всі заходи, які мають бути проведені у цьому напрямі, ми обговорили з першою леді Оленою Зеленською, Прем’єр-Міністром, міністром соцполітики Мариною Лазебною та очільниками областей”, – йдеться у дописі.

Цьогоріч у програмі візьмуть 125 громад в Україні. Міністерство соцполітики також надало 3 проєкти стандартів для реагування на різні види насильства у родині чи/та насильства за ознакою статі.

Кожна людина має знати, куди звернутися. Допомога повинна бути  якнайближче до неї.

На Львівщині, стартував проєкт Твоє право на…  У його межах представники обласної юстиції, поліції, представниця уповноваженої ВРУ з прав людини та фахівці соціального захисту області безпосередньо в громадах безкоштовно проведуть зустрічі та розкажуть всім охочим про основні права та можливості, допоможуть вирішити конкретні проблеми.

Перша зустріч відбудеться у Червонограді вже цієї п’ятниці, 13 серпня.

Читачам також цікаво:

Коментарі