18:41
25.11.2021

Львівщина залишиться у “червоній” зоні — ЛОДА

На думку влади, ситуація з ковідом ще “хитка”

У вівторок, 23 листопада, на позачерговому засіданні державна комісія ТЕБ і НС розглянула питання щодо послаблення карантинних обмежень. На прохання облдержадміністрації Львівщина надалі перебуватиме у “червоній” зоні.

Про це інформує “Суспільне.Львів”, пишуть “Львівські новини”.

За словами Ореста Чемериса, директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, наразі ситуація з коронавірусом на Львівщині є стабільною. Показник заповненості ліжкової мережі знизився до 49, 2%. Кількість госпіталізованих протягом тижня коливається від 160 до 175 людей щодня.

“Ті показники і тенденції є позитивні, але ситуація є достатньо хиткою. Тривожним є факт, що в нас залишаються заповненими реанімаційні відділення, крім цього багато людей перебувають на апаратах ШВЛ. Враховуючи те, що на Львівщині зафіксували мутований штам Дельта-плюс, ми не знаємо наскільки ситуація може розгорнутися в іншу сторону”, — каже директор обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зважаючи на це, представники Львівської облдержадміністрації звернулися до уряду з клопотанням залишити в області обмеження “червоної” зони.

“У вівторок було позачергове засідання державної комісії ТЕБ і НС, де розглядалось питання в тому числі щодо Львівської області. Хоча в нас відзначаються позитивні тенденції, які дозволяють нам виходити із “червоної” зони, за клопотанням Львівської ОДА вирішили поки утримувати на території “червоний” рівень до стабілізації ситуації”, — додає Орест Чемерис.

Це рішення можуть переглянути під час наступного засідання державної комісії ТЕБ і НС.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі