11:28
18.01.2023

Львівська ОВА рекомендує утриматися від пірнань в ополонку на Водохреще

Якщо організатори вирішать проводити масові заходи, вони несуть відповідальність за безпеку учасників – як при купанні, так і в разі можливої повітряної тривоги.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

19 січня в Україні відзначатимуть Хрещення Господнє – одне з найбільших християнських свят. У цей день дехто пірнає в ополонку, купається у водоймах.

Проте, зважаючи на воєнний стан та постійну небезпеку ракетних обстрілів, у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА застерігають цього року від традиційних купань.

«В умовах активних бойових дій з боку рф проти нашої країни, нанесення ракетно-бомбових ударів по мирних жителях, Львівська ОВА рекомендує утриматися від проведення масових заходів у цей день. Якщо ж організатори вирішать проводити такі події, наголошуємо, що вони несуть відповідальність за безпеку учасників: як при поведінці на воді, так і під час оголошення повітряної тривоги.

Надати фахову допомогу людям, які терплять лихо на воді, можуть лише спеціально навчені та підготовлені  фахівці. При проведенні заходів на водних об’єктах доцільно обирати водойми, на яких розміщені рятувальні підрозділи Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області, або там, де безпекові заходи забезпечують відомчі рятувальні пости суб’єктів господарювання, які надають послуги з відпочинку на воді, або підрозділи ДСНС України у Львівській області», – повідомили у департаменті.

Дислокація рятувальних підрозділів Центральної рятувально-водолазної служби у Львівській області:

  • м. Золочів – пляж на міському озері;
  • м. Перемишляни – пляж на міському озері;
  • м. Моршин – пляж на міському озері;
  • Стрийський район – водойма поблизу з/ст. «Задорожнє»;
  • м. Червоноград – р. Західний Буг (біля підвісного мосту);
  • с. Глинна-Наварія – озеро Наварія;
  • с. Цетуля Яворівського району – пляж на озері кар’єру ДГХП «Сірка».

Читачам також цікаво:

Коментарі