16:39
22.09.2021

Львівська вчителька історії, яка у соцмережі привітала Гітлера з днем народження, не змогла поновитись на роботі

Директор школи звільнив її ще три роки тому

Колишня заступниця директора з виховної роботи та вчителька історії львівської школи №100 Мар’яна Батюк не змогла поновитися на роботі.

Про це інформує “Zaxid.net.”, пишуть “Львівські новини”.

Жінку звільнили ще понад три роки тому, коли та потрапила у скандал через привітання з днем народження Адольфа Гітлера у Facebook.

Педагогиня вирішила оскаржити своє звільнення в суді. Шевченківський районний суд понад три роки переносив засідання у цій справі, бо Маряна Батюк і її адвокати не приходили в суд.

Та на черговому засіданні 17 вересня цього року суддя Шевченківського райсуду Наталія Луців-Шумська таки вирішила залишити позов екс-вчительки без розгляду. На це рішення ще може бути подана апеляція.

У квітні 2018 року тодішня депутатка Львівської міської ради від ВО «Свобода» Мар’яна Батюк поширила на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера. Сама вчителька не визнавала, що поширила допис про Гітлера, заявивши, що її сторінку у Facebook зламали. Втім, директор школи звільнив її з роботи, а згодом Мар’яна Батюк подала позов до суду, щоб поновитись на посаді і отримати компенсацію. Однак сама ж ігнорувала ці засідання.

Читачам також цікаво:

Коментарі