14:09
07.06.2022

Львівська візова агенція відправляла ухилянтів закордон під виглядом волонтерів

Чоловіки виготовляли фіктивні документи

СБУ затримала двох мешканців Львівщини 25 та 45 років, які переправляли ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів за 7 тисяч євро.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області, пишуть “Львівські новини”.

«Як встановили правоохоронці, зловмисники організували незаконну діяльність у воєнний час, а саме сприяли переправленню військовозобов’язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років через кордон України», – йдеться у повідомленні.

Чоловіки шукали клієнтів, забезпечували їм виготовлення фіктивних документів про нібито належність до волонтерських організацій, що дає можливість перетину кордону. Таким чином здійснювали їх нелегальну переправу.

Фото: Поліція Івано-франківської області

Під час обшуків у офісному приміщенні візової агенції, за місцями проживання та у транспортних засобах зловмисників виявили і вилучили понад 270 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, флеш-носії, карти пам’яті, банківські картки, мобільні термінали, чорнові записи з доказами протиправної діяльності, травматичний пістолет та карабін з набоями.

Фото: Поліція Івано-франківської області

Обом фігурантам повідомили про підозру за підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Фото: Поліція Івано-франківської області

За скоєне чоловікам загрожує до дев’яти років позбавлення волі із забороною займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі