13:56
22.03.2021

Львівські хірурги завдяки новітній технології поставили на ноги 14-річного хлопця (ВІДЕО)

У Романа виявилася складна поєднана патологія – вроджене вкорочення лівої гомілки і стегна на 2,5 см і плоско-вальгусна деформація лівої стопи

Завдяки львівським хірургам 14-річний хлопець зможе повноцінно ходити.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на Форпост.

“Наші ортопеди-хірурги вперше застосували новітню малоінвазивну методику calcaneo stop для хірургічного лікування деформованої стопи у підлітка! У Романа виявилася складна поєднана патологія – вроджене вкорочення лівої гомілки і стегна на 2,5 см і плоско-вальгусна деформація лівої стопи. Виправити її можна тільки хірургічним способом. Наші ортопеди-хірурги підійшли до вирішення цього завдання нетрадиційно і комплексно”, – пишуть лікарі.

Поки що Роман перебуває під наглядом ортопедів.

“Ми виконали корекцію деформованої стопи за допомогою сучасної малоінвазивної методики calcaneo stop. Вона виконується через розріз всього лиш 1 см, а на другій ніжці замість того, щоб подовжувати коротку кінцівку, ми тимчасово заблокували зони росту на довшому стегні та гомілці за допомогою спеціальних імплантатів. За 1,5-2 роки, коли довжина сегментів кінцівок вирівняється, ми заберемо пластини і нога продовжуватиме рости, при цьому обидві ноги будуть однакової довжини і хлопчик зможе повноцінно ходити без спеціальних підкладок-компенсаторів у взутті і без ризику розвитку деформації хребта. Завдяки такому прогресивному способу немає потреби подовжувати кінцівку, яка і так уражена деформацією, має дефіцит м’яких тканин при подовженні. Нова технологія керованого росту практично безболісна, дозволяє дитині на 2-3 добу ходити і згинати ногу без допоміжних засобів і фіксації в гіпсі. Ми обрали нову прогресивну методику, завдяки якій ми можемо дуже делікатно вплинути на довжину кінцівок і покращити якість життя дитини”, – розповідає завідувачка ортопедичним відділенням Злата Кузьо.

За прогнозами наших лікарів, за деякий час довжина кінцівок вирівняється і хлопчик зможе повноцінно ходити і активно займатися рухливими видами спорту. Поки що Роман ходить на регулярні огляди до ортопедів.

Застосували таку методику в ОХМАТДИТі вперше, а запровадив її дитячий ортопед Олександр Корольков.

Читачам також цікаво:

Коментарі