14:23
26.08.2021

Львівські лікарі прооперували 14-річного хлопця із важкою травмою (ФОТО)

Дитина вдарилася об металеву урну

14-річний пацієнт зі Стрийщини потрапив до лікарні з  розривом нирки. 

Про це повідомляють на Facebook-сторінці лікарні “Охматдит”, пишуть “Львівські новини”.

“У наших хірургів, травматологів і урологів зараз гарячий сезон – переломи кінцівок, розірвані нирки, шлунки і підшлункові… А все через велосипеди, скутери та інші екстремальні розваги. А нещодавно наші урологи врятували 14-річного хлопчика з розривом нирки! Пацієнт – зі Стрийщини. З його розповіді, він з хлопцями був на стадіоні, зачепився і вдарився в бік об металеву урну. Хлопець прийшов додому і вирвав. Але тільки наступного ранку зізнався про травму мамі, коли побачив кров у сечі і налякався. Зі Стрийської районної лікарні хлопець потрапив до нас з гематомою печінки і розривом нирки.” – йдеться у дописі.

Фото: Охматдит

Команда урологів зшила нирку так, що обидві її частини зберегли функціональність. Дитина матиме обидві нирки.

Хлопець уже сам ходить, сечовидільна система добре працює. Лікарі продовжують стежити за тим, як впливає на відтік сечі післяопераційний рубець.

Фото: Охматдит

“Зараз у підлітка все підлітка чудово загоюється, а сьогодні іде додому! Операційна команда – урологи Андрій Пацюрко, Ігор Гримак, Данило Івашкевич, Богдан Гижа, хірург Роман Потсурко , анестезіологічний супровід – Андріана Талама. Мами і тати, ми розуміємо, що школи ще немає, ви повернулися з відпустки на роботу, але підлітки залишені собі у розпорядження. Дослідження світу і своїх можливостей – це чудово, але, будь ласка, подбайте про безпеку своїх дітей! Екстремальні розваги – це на найкращий спосіб проведення канікул, особливо коли він закінчується у лікарні!” – зазначають у повідомленні.

Фото: Охматдит

Читачам також цікаво:

 

Коментарі