12:13
16.05.2022

Львівські лікарі прооперували переселенку, яка втратила зір під час вагітності

Дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники

У Львові медики прооперували переселенку Наталю з Донецька та повернули їй зір. Під час вагітності жінка зовсім перестала бачити, їй загрожувала пожиттєва сліпота.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “Твоє місто”, пишуть “Львівські новини”.

У лікарні Святого Луки Першого ТМО Львова лікарі зробили практично неможливе та подарували жінці можливість знову бачити своїх трьох діток.

Наталя почала втрачати зір ще у дитинстві. У Донецьку їй поставили діагноз «вроджена катаракта обох очей». Після народження першої доньки жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори. Але під час другої вагітності, три роки тому втратила зір повністю.

У сім’ї не було коштів, щоб провести заміну кришталиків. Доньку Наталя впізнавала завдяки дотикам та запахам. В останню ніч перед повномасштабним вторгненням, 23 лютого жінка народила ще одну дитину, яку теж могла ніколи не побачити.

Жінка з родиною евакуювалися до Львова. У відділенні офтальмології лікарні Святого Луки Наталю обстежили та запропонували безоплатну операцію. Зазначається, що дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники.

Після того, як пацієнтці зняли з очей пов’язки, вона плакала упродовж години, а разом з нею діти та чоловік. Наталя затуляла очі від яскравого світла і не могла повірити, що бачить найрідніших. Наразі Наталя проходить реабілітацію, а після одужання планує піти навчатися та стати соціальним працівником, щоб допомагати іншим.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі