16:51
10.11.2021

Львівські лікарі врятували зір 32-річному чоловікові

Операцію напередодні відмовилися проводити за кордоном

10 листопада офтальмологи 8-ї міської клінічної лікарні Львова повідомили, що провели складну операцію чоловікові, у якого була загроза повністю втратити зір. У закордонній клініці, до якої звертався чоловік, йому відмовили в оперативному втручанні.  

Про це повідомляє “Zaxid.Net”, пишуть “Львівські новини”.

Робота 32-річного Віктора пов’язана із IT-сферою. Кілька років він проживав у Польщі і там стояв на обліку у місцевих медиків, адже у нього ювенільна глаукома, через яку він вже втратив зір на правому оці. Цього літа хвороба перекинулася і на ліве око.

Віктор почав шукати вихід, аби врятувати зір і полегшити свій стан. Допомогти йому могла лише операція, але у Польщі її зробити не вдалося: одні лікарі боялися, що чоловік після неї остаточно втратить зір, інші погоджувалися її зробити лише через пів року. Але за словами львівських фахівців, якби операцію відклали, то зір не вдалося б повернути.

Наприкінці жовтня Віктор повернувся в Україну і  звернувся до офтальмологів 8-ї міської клінічної лікарні. Тетяна Смаль , яку асистували Ростислав Лопадчак та Ростислав Затурський, погодилася його прооперувати. Операцію проводили за допомогою сучасних мікроскопів та методів оперативного втручання.

Коментарі