15:07
08.09.2021

Львівські медики виходили передчасно народжену трійню

Немовлята народилися на 28 тижні вагітності

Немовлята понад три тижні були в реанімації. Зараз дітей вже перевели у відділення патології новонароджених і передчасно народжених дітей, де ними займається команда фахівців.

Про це повідомляє  “ZAXID.NET “, пишуть “Львівські новини”.

Передчасно народжені трійнята – двоє дівчаток і хлопчик.

Діти два тижні були на штучній вентиляції легень. Вони були глибоко недоношені,  народилися на 28 тижні вагітності (при нормі 40 тижнів).

«Трійнята – двоє дівчаток і хлопчик народилися з вагою 1080, 1090 і 1200 г. Хлопчик важив найбільше. Діти отримували спеціальне харчування через вену. Зараз трійнята вже дихають самостійно і їх з реанімації перевели у відділення, де з ними працює група фахівців», – повідомив лікар-неонатолог відділення патології новонароджених і передчасно народжених дітей Віктор Бобик.

Трійнята вже трохи поправилися. Дівчатка важать 1250 г, а хлопчик – 1400 г. Поруч з маленькими вже є батьки і з ними працюють неонатологи, реаніматологи, реабілітологи і логопеди. Останні стимулюють рефлекси, вчать малят самостійно смоктати.

Під наглядом лікарів немовлята пробудуть ще деякий час, але все найнебезпечніше уже позаду. Вони повинні набрати вагу (щонайменше 2 кг), навчитися самостійно смоктати. Тепер, коли поруч з ними батьки, малюки швидше набиратимуться сил.

За словами лікаря, батьки трійнят – з Львівщини. Це перші діти у їхній родині.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі