11:16
30.11.2021

Львівські митники вилучили партію глінтвейну (ФОТО)

Алкоголь належав одному з водіїв автобуса

28 листопада в пункті пропуску «Шегині – Медика» митники виявили у рейсовому автобусі, який прямував з німецького Фрайбурга в Херсон, більше ста пляшок глінтвейну.

Про це інформує Львівська митниця, пишуть “Львівські новини”.

Під час перевірки автобуса, в якому перебувало 33 пасажира та 5 водіїв, митники запідозрили про наявність незадекларованих товарів.

Скерувавши автобус на сканування, виявилось, що поміж кріслами в салоні було 108 літрових пляшок вина Christkindl Glühwein. Алкоголь належав одному з водіїв.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Чоловік – мешканець Львівщини, який не заявив  точні відомості про кількість, вартість та найменування товару.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачене ст. 472 (Недекларування товарів) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з конфіскацією.

Невдовзі справу буде скеровано до суду.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на територію України без сплати митних платежів чи письмового декларування алкогольні напої з розрахунку на одну особу:

  • 5л пива;
  • 2л вина;
  • 1л міцних алкогольних напоїв (із вмістом спирту більш як 22%).

Алкогольні напої, незалежно від кількості, не звільняються від оподаткування митними платежами, якщо особа, яка їх ввозить, була відсутня в Україні менш ніж 24 години.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі