09:36
06.07.2022

Львівські митники вимагали хабарі за безперешкодне розмитнення автівок (ФОТО)

Хабар  отримували за кожен транспортний засіб під виглядом брокерських послуг

Працівники Львівської митниці спільно з представниками митно-брокерських структур організували корупційну схему вимагання неправомірної вигоди за митне оформлення автомобілів. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть “Львівські новини”.

Посадові особи Львівської митниці  вимагали та отримували хабар  від фізичних та юридичних осіб в розмірі 100 доларів США за кожен транспортний засіб під виглядом брокерських послуг, а також додатково 50 доларів США за не зняті із реєстрації у країнах ЄС транспортні засоби за їх безперешкодне митне оформлення.

Правоохоронці задокументували декілька фактів вимагання та отримання хабарів.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки у службових приміщеннях ВМО № 4 митного поста “Городок” Львівської митниці та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

Викриття злочинної діяльності проводилось в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Одна із схем з якою працювали митники на автовідділі “Зимна Вода”.

Окрім того, Telegram-канал Держмитслужба (Cusstoms of Ukraine) Україна понад усе повідомляє, що під час перебування тр/з ще за кордоном подавалася до митного органу попередня декларація. Якщо до першого числа цього місяця автомобіль не встиг заїхати в Україну, його всеодно митники оформляли та випускали у вільний обіг. Власники авто відразу ставили авто на українську реєстрацію в реєстраційних органах МВС України. Однак, авто ще фізично знаходилось закордоном.

При перетині польської митниці, в нейтральній зоні, іноземні номерні реєстраційні знаки мінялися на українські.

Також Telegram-канал повідомляє, як  виглядає сьогоднішній «відкат» керівника Львівської митниці Даниїла Меньшикова, який митник не встиг йому передати, тому викинув з вікна.

“І це капля в морі. Вражає, чи не так?” – йдеться у дописі.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року Львівську митницю тимчасово очолив  Данііл Меньшиков, якого відрядили сюди з Черкаської митниці.

Фото: Львівська митниця

Коментарі