16:15
14.09.2021

Львівські митники виявили партію наркотиків (ФОТО)

210 блістерів були приховані в конструктивних порожнинах легковика

Сьогодні, 14 вересня, на пункті пропуску «Краківець-Корчова» під час перевірки митники разом з представниками департаменту по боротьбі з митними правопорушеннями зупинили на кордоні українця, який намагався провезти 2,5 тис. таблеток з речовинами наркотичної дії.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Львівської митниці, пишуть “Львівські новини”.

Затриманим, який намагався перевезти через польський кордон наркотичні речовини, виявився 39-річний скандальний активіст з Яворова Юрій Кенцало.

Чоловік керує ГО «Громадський контроль Яворівщини» та місцевим сайтом Yavir.Net. Він неодноразово потрапляв у скандали. Два роки тому Кенцала затримала СБУ за шантаж підприємця у Яворові. А ще раніше він намагався перетнути кордон на автомобілі з перебитими номерами.

Фото: Львівська митниця

Під час огляду легковика працівники Львівської митниці, спільно з співробітниками УСБУ у Львівській області та прикордонниками виявили в авто 2520 таблеток медичного препарату “Acatar Acti-Tabs”.

Фото: Львівська митниця

210 блістерів були приховані в конструктивних порожнинах легковика. Товар, загальною вартістю майже 60 тис. гривень, вилучено.

Фото: Львівська митниця

“Повідомлення про цей факт скеровано до правоохоронних органів. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання правової кваліфікації злочину”, – йдеться у дописі.

Фото: Львівська митниця

Довідково:

У складі таблеток “Acatar Acti-Tabs” міститься діюча речовина псевдоефедрин, що має наркотичну дію та може стимулювати центральну нервову систему.

Окрім того, що відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000р №770, псевдоефедрин внесено до списку прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно них встановлюються заходи контролю. Відтак, вищевказані лікарські засоби повинні переміщатися через митний кордон України лише за наявності рецепта і в обмежених кількостях.

Читачам також цікаво:

Коментарі