11:57
17.11.2021

Львівські студенти проти скорочення кількості стипендіатів в університетах (ВІДЕО)

Студенти з Львова приєдналися до всеукраїнського флешмобу

Сьогодні, 17 листопада, студенти зі Львова разом з колегами з інших міст приєдналися до флешмобу проти скорочення бюджетних місць в університетах. У зверненні вони вимагають підняти стипендію до рівня прожиткового мінімума, при тому залишивши 45% бюджетних місць.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка “Профспілка працівників освіти і науки України”, пишуть “Львівські новини”.

Усього у флешмобі взяли участі студенти з Львова, Харкова, Тернополя, Одеси, Запоріжжя, Луганська, Чернівців, Черкас та Києва

“У день студента, звертаємось до вас, шановні урядовці… 1 вересня ви зробили нам подарунок — підвищили стипендії. Але цей подарунок — за наш рахунок. За рахунок наших друзів, які навчаються відмінно, але стипендії отримати не можуть. Адже ви скоротили кількість стипендіатів до 35-40%”, — йдеться у зверненні.

Кадри із звернення студентів ЛНУ ім. Франка та НУ “Львівська політехніка”

Також у зверненні вимагають встановити стипендію на рівні прожиткового мінімума, щоб “більше навчатися, аніж працювати”.

Журналісти “Львівських новин” посплікувалися зі студенткою Львівського національного університету ім. Франка Ангеліною Бережненко щодо цього звернення та отримали деякі деталі:

“Через підвищення стипендій зростуть ціни на проживання в гуртожитку. Але це буде для всіх, в тому числі для контрактників. Адже ціна гуртожитку становить 40% від стипендії, тому, якщо ми раніше платили 500 грн за місяць, то тепер будемо платити 800”

Також дівчина наголосила на цілі цього звернення:

“Ми не проти підняття стипендій, але не шляхом маніпуляцій, адже це нашкодить студентам-бюджетникам”.

Користувачка Фейсбука в коментарях висловила сумніви, щодо ефективності таких звернень, проте у профспілці запевнили, що вони захищають права освітян законними способами та влада вже реагувала на їхні звернення до цього.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі