17:33
30.12.2021

Львівського митника впіймали п’яним за кермом

Чоловік був у форменому одязі митниці за кермом автомобіля Skoda Superb

Із Єдиного реєстру судових рішень журналісти «Львівських новин» довідались, що працівник Львівської митниці кермував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Франківським районним судом Львова встановлено, що 12 липня цього року о 22:21 чоловік, у форменому одязі митниці керував автомобілем Skoda Superb у Львові, по вул.Сахарова. Після зупинки транспортного засобу водій, в присутності двох свідків, відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці та в медичному закладі.  Зі слів поліцейських – у чоловіка був запах алкоголю з порожнини рота та порушена координація рухів. Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння – є підставою вважати особу винною у порушенні ч.1.ст.130 КУпАП, за що на нього було складено протокол за адмінпорушення.

Журналісти з’ясували, чоловік, що перебував за кермом автомобіля і відмовився від проходження огляду – Лопотич Іван Ярославович, кінолог Львівської митниці.

Фото: Facebook-сторінка Івана Лопотича

У судовому засіданні Іван Лопотич та його адвокат відмовились визнавати провину, заявивши, що чоловік автомобілем не керував, на вказану адресу його підвезла дружина, а сам Іван Лопотич просто сидів на місці водія, оскільки «виникла потреба підняти телефон, який впав під місце водія».

Та дослідивши докази, а саме – відеозапис з нагрудник камер працівників Управління патрульної поліції, суддя Олександр Величко переконувся у правомірності дій поліції і визнав працівника Львівської митниці Івана Лопотича винним у вчиненні адміністративного порушення за ч.1 ст.130 КУпАП (“Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння») та присудив штраф у розмірі 17 000 гривень із позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів строком на 1 рік.

Переконаний у своїй безневинності Іван Лопотич подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, але і тут Феміда визнала правомірність дій поліції. Суддя Ірина Партика підтримала рішення першої інстанції.

Також цікавим є те, що у декларації Івана Лопотича є інформація про гараж у власності, проте щодо автомобілів у сім’ї – ні слова. Хто ж надав у користування Івану Лопотичу чи його дружині автомобіль Skoda Superb – поки не відомо. До слова, дружина Івана Лопотича, Леся Лопотич, працює у поліції, старшим інспектором Сихівського ВП Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Коментарі