12:29
11.01.2022

На Львівській митниці запрацювала нова схема контрабанди (ФОТО)

На Львівщині повідомили про підозру державному інспектору митного поста «Рава-Руська», який пропустив на митну територію України товари  без сплати обов’язкових митних платежів.

Про це інформує Львівська прокуратура, пишуть “Львівські новини”.

Фото: ДБР

Працівник Львівської митниці завантажив до картки митного оформлення попередньо заготовлену фотографію порожнього вантажного відсіку мікроавтобуса.

Як інформує пресслужба ДБР, внаслідок ухилення від сплати митних платежів державі спричинено збитки на загальну суму 121 тис грн.

Перевіряється причетність до вказаного злочину інших працівників митної служби.

Фото: ДБР

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань.

На початку грудня Львівську митницю тимчасово очолив 32-річний Данііл Меньшиков, якого відрядили сюди з Черкаської митниці. Одними з перших кадрових рішень Меньшикова було відсторонення керівництва управління по боротьбі з контрабандою.

Фото: Львівська митниця

Юрій Атаманюк, генерал-майор податкової поліції України, економічний експерт  поділився  думкою стосовно теперішніх керівників митниці в Україні:

“Львівська митниця – Меньшиков Данііл, кадр Нефьодова, пролобіював призначення Антон Геращенко. За його керівництва у департаменті платежів спостерігалося постійне невиконання плану. Було призначено Рябікіним П.Б., начальником Черкаської митниці, і з перших днів з Одеси почав йти потік контейнерів на Черкаську митницю для підбору митних кодів з нижчою ставкою мита, що призвело до мільярдних втрат для бюджету України.”

Напередодні Нового року львівські митники “не замітили” велику партію контрабанди цигарок. Вони були заховані в даху та дверях автомобіля, який їхав з України. У разі продажу нелегальних цигарок  Державна скарбниця Польщі втратила б майже 50 тисяч злотих.

Також журналісти «Львівських новин» отримали ексклюзивне відео, на якому зафіксувано, як  Івана Лопотича, звичайного кінолога Львівської митниці, зупинила поліція за кермом автомобіля Skoda Superb у Львові, по вул. Сахарова.  Замість того, аби пройти огляд на стан сп’яніння митник вирішив просто втекти від працівників поліції, проте впав у кущі і таки був затриманий.

Тоді на допомогу своєму колезі прибули Семенюк Віталій (на момент фіксації правопорушення – в.о. начальника митного поста «Шегині») та Лев Олег (на момент фіксації правопорушення – начальник митного поста «Шегині»). Експерти та користувачі мережі оборюються, що цих «рішал» замість того, аби звільнити з митниці – навпаки нагородили підвищеннями.

Також у середині грудня львівські митники не змогли відрізнити новий одяг від секонд-хенду.

Через міжнародний пункт пропуску «Корчова- Краківець»  прибула ціла вантажівка нового одягу з Китаю, яку львівські митники намагались оформити як «вживаний одяг».

Також вчора,  10 січня, Telegram-канал “Держмитслужба (Customs of Ukraine)”  оприлюднив заяву, яку на очільника Львівської митниці Данііла Меньшикова написала його екс-дружина  Анастасія Меньшикова ще 3 березня 2020 року, заявивши, що той втік із коханкою та забрав зі собою гроші.

У заяві жінка вказала, що 30 листопада 2019 року Данііл Меньшиков взяв із сейфу  100 тис. доларів, документи, ювелірні вироби, колекцію монет та пішов. Також вона зазначила, що чоловік неодноразово погрожував їй та малолітній  дитині, заламував руки, душив, що можуть підтвердити сусіди.

Наразі Данііл Меньшиков ніяк не відреагував на поширення такої інформації в медійному просторі.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі