15:18
31.05.2021

Львівський будинок профспілок перетворять на публічний дім? (ФОТО, ВІДЕО)

Будівля на Чайковського 6, що належить Об’єднанню профспілок Львівщини, зовсім скоро отримає нових власників. Хто вони?

«Як виявилось, цей столітній будинок в центрі Львова – вже однією ногою у приватній власності. Точніше, по вуха оренді. Перед самим Новим роком, поки всі готувались нарізати салати на стіл – профспілки нарізали це приміщення в оренду.» – розповідає у своєму відео-розслідуванні львівський журналіст Євген Міклушка.

З офіційного реєстру речових прав на нерухоме майно стало відомо, що на зламі 2018-19р.р. будівлю не просто здали в платне користування на 10 років, але профспілки зобов’язані передати у власність орендарям об’єкт на 1438 квадратних метрів у центрі Львова.

Тобто, по завершенню договору оренди – цей будинок має перейти від Об’єднання профспілок Львівщини до нових власників – абсолютно безкоштовно.

Цікавим є те, кому так широко посміхнулась доля: Орендарем цього будинку є ТОВ «Австрійські інвестиції». Іноземцям прфспілки нічого в оренду не здали, з таким же успіхом ця компанія могла називатись «Левандівські інвестиції», де вона, власне, зареєстрована. Власниками ТОВ «Австрійські інвестиції» є львів’янин Зіновій Заранський та Валентина Шерстюк з Дрогобича. Сім’ям цих людей належать такі відомі заклади у Львові:  «Рафінад», «Білий кролик» та «Малевич».  (Стри-бари, шоу-руми, нічні клуби)

.

Голова Об’єднання профспілок Львівщини, Роман Дацько, відмовився надіслати журналістам копію договору оренди цього приміщення, навіть не повідомив, якою є  вартість оренди. Журналісти підготували звернення до Львівської обласної прокуратури, аби там перевірили законність відчуження цього будинку. Будівлю на Чайковського 6 профспілкам передала Львівська обласна Рада народних депутатів ІІ демократичного скликання  у 1997 році.

Ринкова вартість цього будинку – близько 2-2,5 мільйони доларів США. Автор розслідування Євген Міклушка зазначив, що за кілька днів оприлюднень вражаючі факти по відчуженню іншого майна профспілок Львівщини.

 

Коментарі