16:00
30.03.2023

Львівський лікар заявив про побиття поліцією

До лікаря-травматолога застосували сльозогінний спрей, фізичну силу та одягнули в кайданки.

Андрій Король, який є львівським підприємцем та відомим лікарем Травматологічного пункту №1, розповів журналістам «Львівських новин» про конфлікт між ним, двома гостями нашого міста та працівниками поліції, котрий трапився у неділю, 26 березня, на пр. Свободи.

«Річ у тім, що у повідомленні зокрема мова ведеться про мене, львів’янина, який нібито завдав шкоди працівнику правоохоронного органу. Вважаю за необхідне просити вас оприлюднити і мою версію тих подій, зрештою, це було б черговим підтвердженням дотримання принципу всебічності висвітлення подій та неупередженості зі сторони вашої редакції», – зазначив Андрій Король.

На фото Андрій Володимирович Король

«Справді, вранці 26 березня я перебував на пр. Свободи. Звернув увагу як відбувається словесна перепалка між працівниками Поліції та двома гостями нашого міста, моїми знайомими, які проживали у готелі «Гранд-Готель». Не буду переповідати суть непорозуміння між ними, жодним чином не виправдовую поведінки гостей Львова, я лише намагався всього лиш погасити конфлікт між візитерами міста та його правоохоронцями. Проте, щодо мене було абсолютно безпідставно застосовано балончик з препаратом сльозогінної дії, фізичну силу та навіть кайданки. І це попри те, що жодних дій, які б загрожували правоохоронцям я не вчиняв, не перешкоджав їхній роботі, не чинив спротиву навіть при затриманні. Після самого «затримання», а по-факту побиття, мені довелось звертатись по кваліфіковану медичну допомогу», – додав лікар.

Андрій Король  отримав допомогу у Першому медичному об’єднанні Львова, за що подякував працівникам установи та її очільнику Олегу Самчуку.

«Але окрім поліцейського свавілля у фізичному плані я ще й був глибоко стурбований тим фактом, як однобоко та упереджено переповідають цю історію у поліції. Маю тверде переконання, що наші поліцейські знайдуть в собі мужність публічно вибачитись за свою поведінку на місці подій та наклеп, який звели у соціальних мережах. В іншому випадку мені доведеться звернутись до Державного бюро розслідувань, долучити звіти медиків про заподіяні мені травми і відстоювати свою гідність у судовому процесі», – підсумував Андрій Король.

Нагадаємо, в Управлінні патрульної поліції Львова повідомили, що за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль. За кремом був 36-річний харків’янин. За словами поліцейських, чоловік не погодився з причиною зупинки. До патрульних цієї миті підійшли знайомі водія, 41-річний мешканець Дніпропетровщини та 50-річний львів’янин.

“Обидва чоловіки намагалися відволікти патрульних, аби водій втік”, – зазначили у поліції.

Харків’янин почав різко йти, тож патрульні вирішили затримати його. За словами поліцейських, друзі водія почали їх шарпати і львів’янин вдарив одного з них по голові. Патрульні затримали чоловіків.

Коментарі