14:04
20.02.2023

Львівський обласний центр екстреної допомоги отримав «Золоту відзнаку» (ФОТО)

Лише за тиждень служба екстреної допомоги прийняла понад 10 тисяч звернень громадян

Андрій Васько, генеральний директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, отримав нагороду «Золоту відзнаку» Центру екстреної медичної допомоги в Катовіце.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини

Наприкінці минулого тижня відбулось відзначення державними нагородами Республіки Польщі рятівників системи екстреної медичної допомоги Польщі, які від початку війни допомагали Україні. Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф також прийняв участь в урочистостях на запрошення директора Центру ЕМД Перемишля Рафала Кіянки.

Захід відбувався під патронатом віцемаршалка сейму Республіки Польщі Малгожати Гошєвської та заступниці воєводи Підкарпатського Йоланти Савицької.

«Від лютого 2022 року ми відчули усю любов та підтримку наших товаришів з Польщі. Мобілізація системи ЕМД Польщі на допомогу Україні відбулась миттєво. Були і волонтерські цілодобові чергування на кордоні, і масові евакуації на вокзалах у Львові та Перемишлі, і аеромедичні евакуації поранених. Усі ми діяли як єдина система порятунку. Дякуємо за порятунок наших громадян, за передані «швидкі», медикаменти та тактичні медичні засоби. За безпрецедентну політичну, моральну і фізичну підтримку українському народові», – зазначив Андрій Васько.

Також було підписано договір про співпрацю між Львівським центром ЕМД та семи центрами ЕМД Польщі, які і надалі будуть розвивати навчальні проекти, транскордонну безпеку, зв’язок, матеріально-технічну допомогу та адаптацію системи ЕМД України до європейського стандарту. Окрім того, під час заходу спільно презентували календар польських та українських медиків екстренки. Кошти, виручені від продажу якого, будуть скеровані на потреби гуманітарної допомоги Україні.

До слова, впродовж минулого тижня оперативно-диспетчерський відділ Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф прийняв 10751 звернення на номер «103».

Команди бригад ЕМД здійснили 4218 виїздів до хворих, з них у 3103 – до пацієнти в екстрених та критичних станах. В лікарні області бригади швидкої допомоги доставили 1964 пацієнтів (46,5% виїздів завершили госпіталізацією, у 53,5% виїздів допомогу надали на місці події). Усіх пацієнтів, зокрема з гострим мозковим інсультом (148 осіб) та гострим коронарним синдромом (82 хворих) госпіталізували в лікарні, щоб надати спеціалізовану допомогу.

Фото: ЛОВА

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі