21:55
25.01.2023

Львівський університет отримав 2 млн доларів спадку зі США

Кошти передав українець, котрий проживав у Америці

Український Католицький Університет став одним зі спадкоємців американця українського походження Григорія Степанця, який заповідав вишу 2 млн доларів.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це у коментарі “Еспресо.Захід” повідомила проректорка з розвитку та комунікацій УКУ Наталія Климовська, пишуть Львівські новини.

Раніше The New York Times повідомило, що Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний задонатив українській армії 1 млн доларів, які він отримав у спадок зі США.

Український генерал став не єдиним спадкоємцем. Серед тих, кому американець українського походження Григорій Степанець заповідав кошти, є львівський Український Католицький Університет.

«Наприкінці минулого року нам написала юридична компанія, яка займалася розпорядком спадку. Зараз багато українців кажуть, що не вірять, що хтось з Америки перерахував спадок, а Залужний взяв і повірив. Ми також спочатку не повірили, думали, що це жарт», – розповіла Наталія Климовська.

Зі слів проректорки УКУ, отримання спадку у 2 млн доларів для них стало несподіванкою. Раніше університету вже перераховували спадки, але максимальний розмір був трохи більше мільйона.

Довідка:

Григорій Степанець народився 1938 року у Вінниці. Його батько воював у Другій світовій війні і був убитий німцями в жовтні 1941 року. Григорій з матір’ю були евакуйовані на Урал, де вони зазнали голоду та інших випробувань. У 1989 році він приїхав до США і почав працювати в Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, розробником програмного забезпечення. Разом з іншим розробником програмного забезпечення вони винайшли патент, переданий Microsoft на декодування кодів даних змінної довжини.

Читачам також цікаво:

Коментарі