11:01
15.09.2021

Ляшко розповів, коли в Україні можуть посилити карантин

Поки вся українська держава знаходиться в “зеленій” зоні

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може оголосити по всій Україні “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, однак рішення ухвалюватиметься не раніше початку наступного тижня.

Про це повідомляє “ТСН”, пишуть “Львівські новини”.

За його словами, питання щодо переведення всієї країни до “жовтої” зони карантину буде вирішуватись не раніше понеділка-вівторка наступного тижня, оскільки тоді вже набирає чинності постанова, яку  уряд ухвалив 13 вересня.

“Після цього ми говоримо про те, що будуть далі відслідковуватись індикатори і області, які можуть потрапити до “помаранчевого” або “червоного” рівня епідемічної небезпеки, знову ж таки будуть визначатися за загальнонаціональними індикаторами і комісія національного рівня буде рекомендувати відносити той чи інший регіон до “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Через епідемію коронавірусу в Україні запровадили адаптивний карантин. Країну поділили на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” й “червону” зони. Найслабші обмежувальні заходи в “зеленій” зоні, а найсуворіші – в “червоній”. Поки вся українська держава – “зелена”, однак останніми днями ходить інформація про перехід до “жовтої” зони.

Читачам також цікаво:

Коментарі