10:59
22.03.2021

Людину Медведчука можуть призначити до Львова вже цього тижня

Мінфін визначатиметься, хто очолить Львівську митницю

Журналіст та громадський діяч Роман Лаврів у своєму Телеграм-каналі поділився інформацією, що кандидатуру Володимира Острікова таки подали на погодження до Міністерства фінансів України на посаду начальника Львівської митниці. 

“Схоже, у Державна Митна Служба України та Кабінет Міністрів України не читають ЗМІ і не знають про досягнення кандидата: на посаді начальника відділу з боротьби з корупцією Херсонського ГУ ДФС «кришував» незаконне транспортування через херсонські порти товарів.

На посаді начальника відділу по роботі з персоналом і керівника дисциплінарної комісії Львівської митниці ДФС прикривав діяльність митників, затриманих на корупції. Має дисциплінарне стягнення – догану. Був звільнений з митних органів на результатами службового розслідування. Балотується до Верховної Ради по 50 округу Донецької області як самовисуванець за підтримки ОПЗЖ і Медвечука.

Про яку боротьбу з корупцією можна говорити, якщо людину з такою біографією подають на керівнику посаду з найвищим корупційним ризиком? Невже в Україні немає чесних митників?”, – розповідає Роман Лаврів про Володимира Острікова.

Із наших джерел – Володимир Остріков є людиною Володимира Цабака, який раніше очолював Галицьку митницю, а сьогодні там працює першим заступником начальника. У самого Володимира Цабака шансів очолити Львівську митницю немає, оскільки під його головуванням на Галицькій митниці процвітала корупція та контрабанда. Тому найкращим способом для Володимира Цабака  залишатись куратором Львівської митниці – пролобіювати свою людину на посаду керівника.

Мабуть, покровителі Володимира Цабака просто не врахували, що призначення на Львівщину людини, афілійованої з Віктором Медведчуком, викличе хвилю обурень в громадськості.

Також читайте:

Коментарі