12:38
26.08.2022

Майор зі Львова здобув 7 медалей у США (ФОТО)

Участь у змаганнях брали близько 300 спортсменів

Львів’янин Віктор Легкодух здобув сім  медалей на Іграх воїнів (Warrior Games) у США

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує пресслужба Національної академії СВ, пишуть Львівські новини.

Офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного майор Віктор Легкодух на змагання Warrior Games у США приніс у скарбничку збірної команди України 7 медалей: 4 золоті, 1 срібну, 2 бронзові.

Міжнародні спортивні змагання Warrior Games («Ігри воїнів»)відкрилися 19 серпня в американському Орландо (Флорида). Вперше у них бере участь збірна України. На змагання прибули 32 спортсмени з України – як ветерани, так і чинні військові, котрі мали порання.

Warrior Games, організовані Командуванням підготовки і доктрини Сухопутних військ США, триватимуть до 28 серпня. Для участі в них прибули близько 300 спортсменів з армії Сполучених Штатів і країн-союзниць.

Майор Віктор Легкодух здобув військову освіту і отримав офіцерське званняу Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання із захисту України від російських окупантів з березня 2014 року.

Під час одного з боїв, в результаті ворожого мінометного обстрілу, офіцер-десантник зазнав осколкового  поранення у хребет, після чого проходив довгу й складну реабілітацію, адже було пошкоджено спинний мозок. Досі Віктор залишається прикутим до інвалідного візка, втім веде активний  спосіб життя, бере участь у громадському житті, продовжує крокувати щаблями військової кар’єри.

Рішенням керівництва Міністерства оборони України за ініціативи командуванняНаціональної академії сухопутних військ, офіцер продовжив проходження служби у рідному військовому навчальному закладі, де присвятив себе науково-педагогічній діяльності і вихованню майбутніх офіцерів.

Читачам також цікаво:

Коментарі