08:47
27.09.2022

Масові протести в Ірані: вже понад 40 загиблих (ВІДЕО)

Правоохоронці заарештували сотні людей

В Ірані не вщухають протести, які розпочалися 16 вересня. Люди вийшли на мітинг внаслідок загибелі іранки Махса Аміні. ЇЇ арештували  за неправильне носіння хіджабу, дівчина померла у в’язниці.

Про це повідомляють Reuters та Al Jazeera. пишуть Львівські новини.

Президент Ірану Ібрагім Райсі заявив, що під час зіткнень загинула приблизно 41 людина. Протести спалахнули у більшості провінцій країни. Сотні людей також заарештували правоохоронці.

Глава держави у відповідь на дії демонстрантів заявив, що Іран має «рішуче розібратися з тими, хто виступає проти безпеки та спокою у країні».

Також іранська влада почала обмежувати доступ до інтернету в країні.

22 вересня  обмежили доступ до Instagram і WhatsApp. Активісти кажуть, що іранська влада вдалася до такого кроку, щоб світ не побачив насилля у країні під час протестів. Ілон Маск пообіцяв, що зробить доступною для іранців свою мережу супутникового інтернету Starlink.

Також люди вийшли підтримати іранських протестувальників і в інших країнах: акції відбулися у Греції, Туреччині, Іспанії, Канаді, Лівані, Німеччині, США, Італії та інших країнах.

Іранка Махса Аміні померла після того, як впала в кому. Перед тим її затримала «поліція моралі» через неправильне носіння хіджабу. Поліція повідомила, що в Аміні стався серцевий напад після того, як її доставили у відділок для «виховання». Родичі іранки заперечують, що вона страждала через будь-яке захворювання серця.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі