16:55
09.08.2023

Медведчук пішов до суду, щоб знову стати адвокатом в Україні

Віктор Медведчук зазначає, що його позбавили адвокатської ліцензії через «політичні переслідування та репресії»

Екснардеп та державний зрадник Віктор Медведчук подав позов на рішення Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області (КДКА) про позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю.

Про це повідомляє рух «Чесно», пишуть Львівські новини.

Юрист Роман Титикало, який разом із Іллею Костіним подав скаргу на Медведчука до КДКА, зазначив, що Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно.

«Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. Є два варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв’язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах – я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів. Свою скаргу в КДК він обґрунтовував тим, що це пов’язано з політичним переслідуванням та начебто репресіями через його погляди», – розповів адвокат Роман Титикало.

У справі Віктора Медведчука його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков, який водночас є викладачем у Вищій школі адвокатури НААУ, яку, в свою чергу, багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова. Зазначимо, що раніше саме адвокат Олексій Калінніков представляв інтереси іншого зрадника-втікача Віктора Пшонки, який намагався повернути речі, які з його будинку в Гореничах під Києвом потрапили до Національного художнього музею.

Коментарі