18:46
08.10.2021

Медведчуку оголосили нову підозру: держзрада та сприяння тероризму (ВІДЕО)

На брифінгу оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування «вугільної схеми» та зацікавленість у ній влади РФ

За матеріалами Служби безпеки України народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Про це повідомили на брифінгу генеральний прокурор Ірина Венедіктова і голова Служби Безпеки Іван Баканов, пишуть “Львівські новини”.

За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

За словами генпрокурора, протягом 2015 року за поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР», перераховано, обготівковано та розподілено на їх користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більше ніж 3,16 млрд гривень.

Голова СБУ Іван Баканов наголосив, що «слідство володіє серйозним масивом доказів, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів. Ми знаємо про передачу готівки до «Л/ДНР» і перерахування коштів підприємствам з окупованих територій. Більше того, ми бачимо, що ті плани, які обговорюють фігуранти (зміна керівників підприємств, відкриття банківських відділень тощо), згодом були реалізовані”.

Голова СБУ та генпрокурор оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування «вугільної схеми» та зацікавленість у ній влади РФ.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі