11:55
13.05.2021

Медиків запрошують на Всеукраїнську прощу до Страдчу: програма

Організовує подію Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ

12 червня медиків запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу. Проща відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм, однак планується і онлайн-трансляція, яку здійснюватиме “Живе ТБ”. Цьогоріч проща відбудеться під гаслом «Моє милосердя змінює світ». 

Про це інформує пресслужба ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Згідно з програмою, медики матимуть змогу прослухати унікальну історію Страдецької гори, долучилися до Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Преосвященний Владика Іван (Кулик), єпископ Кам’янець-Подільський.  Опісля буде почастунок. У другій половині дня буде Хресна Дорога з подякою за дар життя. Водночас, для медичних працівників буде передбачено і вільний час, упродовж якого вони зможуть поспілкуватися. 

джерело: ЛМР

“Цьогорічна проща, як торік, відбуватиметься на вулиці, щоб можна було забезпечити максимальну дистанцію, дотримання карантинних норм. Також акцентуватимемо на подяці медикам, молитві за них, вдячності за їхню працю. Ми б хотіли, щоб серед співорганізаторів прощі  були і медичні працівники. Прагнемо, щоби ця подія стала у певному сенсі історичною для Страдецької гори. Кількість осіб, яка зможе взяти участь у прощі буде обмежена, але ми не будемо мати такі жорсткі обмеження, як минулого року. Тому переважно усі охочі зможуть долучитися. Адже, на сьогодні є певне покращення ситуації з пандемією. Цей рік нас навчив культури життя з пандемією. Ми знаємо, як захистити себе  і тих, хто поруч. У разі, якщо епідеміологічна ситуація, не дай Боже, погіршиться, то ми це врахуємо”, – розповіла керівник Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна (Карвацька).

За деталями прощі можна стежити на фб-сторінці Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я за посиланням.

Читачам також цікаво:

Коментарі