15:49
10.05.2022

Мер міста на Львівщині закликав не обслуговувати російськомовних переселенців

Є категорія людей, які принципово не хочуть переходити на українську мову

Міський голова міста Борислава, що на Львівщині, Ігор Яворський не рекомендує працівникам сфери обслуговування та соціальним працівникам надавати послуги внутрішньопереміщеним особам мовою окупанта, а виключно державною – українською.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє “Твоє місто”, пишуть “Львівські новини”.

За його словами, у Бориславській громаді уже прийняли близько 5,5 тисяч громадян з інших областей, з них 750 перебувають у закладах освіти. Більшість внутрішньо переміщених людей поводяться як справжні громадяни України – їм складно, але переходять на українську. Водночас є категорія людей, які принципово не хочуть цього робити. Кажуть, що не розуміють і не збираються переходити.

«Останньою краплею стало те, що одна внутрішньо переміщена особа демонстративно почала говорила, що не розуміє української і не збирається. Казала – «что ваш язик какойто смешной» і попросила перекладача. Як можна не розуміти мови тієї країни, в якій самі ж проживають? Якщо б це були іноземні громадяни, то інша річ, але щодо українців – це перебір, не припустимо», – каже міський голова Борислава.

Ігор Яворський рекомендує у своїй громаді спілкуватися із переселенцями виключно українською мовою. Найперше, це стосується посадових осіб з органів місцевого самоврядування, працівників управління соціального захисту, які займаються поселенням і надають допомогу, а також тих, хто займається видачею гуманітарної допомоги та працівників закладів харчування.

Читачам також цікаво:

Коментарі