13:18
03.05.2022

Мешканець Львівщини продавав неякісні пластини для бронежилетів

За скоєне чоловікові загрожує до трьох років позбавлення волі

Поліція Львівської області викрила зловмисника, який виготовляв, а згодом продав неякісні пластини, з яких згодом виготовляли бронежилети.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує Поліція Львівської області, пишуть “Львівські новини”.

У березні цього року мешканець Золочівського району отримав із закордону на потреби військових пластини відповідного стандарту для бронежилетів необхідного класу захисту. Замість того, аби передати ці пластини волонтерській організації, продав за 60 тисяч гривень.

Надалі домовився про постачання цій організації ще 600 металевих пластин для бронежилетів вартістю 110 тисяч гривень. Однак чоловік, зважаючи на дефіцит на ринку металевих пластин, самостійно виготовив пробну партію зі 150 підроблених бронеплит, які реалізував волонтерській організації та отримав за них кошти.

Коли волонтери купили пластини для бронежилетів, вирішили перевірити їхню якість. Пластини не витримували пострілу кулі автоматичної зброї калібрів 5,45 і 7,62 мм та фактично не відповідали вимогам нормативів відповідного класу захисту.

“На підставі отриманих доказів фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України”, – повідомили у поліції.

За скоєне чоловікові загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читачам також цікаво:

Коментарі