12:04
20.07.2022

Мешканці Львівщини можуть долучитися до письменницько-волонтерського проєкту

За місяць ініціативі вдалося зібрали близько 100 тисяч гривень

Мешканці Львівщини можуть долучитись до ініціативи “Читаючи воюєш”. Відомі українські письменники благодійно віддають свої книжки з автографами, які виставляють на аукціон. Виручені кошти скеровують на допомогу українським військовим. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА, пишуть “Львівські новини”.

“Станом на сьогодні з молотка пішли понад 30 книжок. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький також взяв участь у проєкті, він придбав чудову книжку – “Модест Сосенко (1875-1920). Пізнай. Зрозумій. Збережи”. Усі кошти підуть на забезпечення наших військових оптикою та необхідними приладами”, – повідомив Роман Онишкевич, співорганізатор проєкту.

Він також додав, що за місяць ініціативі вдалося зібрали близько 100 тисяч гривень, а до самого проєкту долучилися: Юрій та Софія Андруховичі, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Іван Малкович та інші знані українські письменники.

Долучитися до аукціону в межах ініціативи «Читаючи воюєш» може кожен охочий, для цього слід робити ставки під постами Романа Онишкевича, який на своїй Facebook-сторінці регулярно викладає нові лоти.

Волонтери ініціативи «Львівський Лицар», які й ініціювали проєкт «Читаючи воюєш», зосередили свою увагу на допомозі українським воякам: приладами, технікою, обладнанням (прилади нічного бачення, тепловізори, рації, GPS навігатори, генератори, біноклі, блоки живлення, приціли різних типів, далекоміри, ін.)

За майже п’ять років роботи волонтери передали сотні біноклів, монокулярів, радіостанцій, а також тепловізори, автомобілі, генератори тощо воякам Збройних Сил України, Військово-морських сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів.

Читачам також цікаво:

Коментарі