11:26
07.07.2022

Міністри влаштували бойкот Лаврову на G20

Члени G20 засуджують вторгнення росії до України

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров прилетів в Індонезію на зустріч міністрів закордонних справ G20. Утім рашистському політику не усі були раді на зустрічі.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує The Guardian, пишуть “Львівські новини”.

Лавров прибув на Балі і планував зустрітися з декількома колегами з G20 на саміті, але міністри, включаючи Бербок та держсекретаря США Ентоні Блінкена, виключили можливість спілкування з Лавровим.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що росії не можна дозволити використовувати зустріч G20 як платформу, враховуючи її агресію в Україні.

«В інтересах усіх нас – забезпечити повагу та дотримання міжнародного права. Це спільний знаменник», – йдеться у заяві Бербок.

До G20 входять західні країни, які звинуватили Москву у військових злочинах в Україні та запровадили санкції, а також такі країни, як Китай, Індонезія, Індія та Південна Африка, які були більш стриманими у своїй відповіді.

Деякі офіційні особи з Європи та Сполучених Штатів підкреслили, що саміт на Балі не буде «звичайною справою», а речник міністра закордонних справ Німеччини сказав, що країни G7 координуватимуть свою відповідь Лаврову на Балі.

Читачам також цікаво:

Коментарі