15:32
23.03.2023

Міноборни запускає власний канал – “Армія ТБ”

Вже розроблено 12 концепцій майбутніх проєктів

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України видала супутникову ліцензію на 10 років під логотипом “Армія ТБ” Центральній телерадіостудії Міноборони.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє  “Детектор Медіа”, пишуть Львівські новини.

Таке рішення у регуляторі ухвалили 23 березня.

Під час засідання Нацради канал представляв продюсер, медіаменеджер та журналіст Ілларіон Павлюк. Він заявив, що ідею воєнного каналу він презентував у Міністерстві оборони.

“Зараз ми спостерігаємо, як суспільство дистанціюється від війни. Часто виникає питання, коли закінчиться війна. Таким чином ми сприймаємо війну як суб’єкт, який сам по собі колись закінчиться чи ні.

Це небезпечно, бо ніби від мене як громадянина це не залежить. У суспільстві є або ейфорія (“котики-ЗСУ” все зроблять) або апатія (“війна триватиме роками”), а також страх мобілізації. Нам треба згуртуватися та закінчити війну”, – заявив Павлюк.

За його словами, новий канал має “розвіяти туман війни”. При цьому контент, за його словами, вироблятимуть медійники, які служать у ЗСУ.

Павлюк додав, що ядро телеканалу – військовослужбовці.

“Це канал для них і про них. Вони мають розуміти, що їх підтримуть, їх проблеми чують, їх перемоги бачать. Але при цьому весь контент має бути зрозумілий для цивільних”, – пояснив він.

За його словами, вже розроблено 12 концепцій майбутніх проєктів.

“Ми хочемо робити сучасний формат новин зі включеннями з зони бойових дій простих військовослужбовців. Аналітика та легка щоденна подача новин.

Ми розвіюватимемо міфи, пов’язані з війною, ми говоритимемо, як живуть деокуповані міста, жартуватимемо з військовими так, як жартують вони, ми будемо розвіювати російську пропаганду. Ми хочемо говорити про ті події, які вже стали історією”, – зазначив Павлюк.

Власником каналу є Міністерство оборони: Черниш назвав кінцевим бенефіціаром та контролером директора Центральньої телерадіостудії Міноборони Віктора Грома.

Читачам також цікаво:

Коментарі