11:23
15.11.2021

Місцеві бюджети Львівщини поповнились з початку року на понад 17 млн грн збором за місця для паркування транспортних засобів з юридичних осіб

Порівнюючи з аналогічним періодом 2020 року (11,1 млн грн) надходження збільшилися на 6 млн гривень

Транспортні затори – проблема, яку відчувають всі львів’яни. У Львові кількість автомобілів кожного року збільшується на 10%, а користувачі автотранспорту витрачають в заторах все більше часу.

Про це інформує ГУ ДПС у Львівській області, пишуть “Львівські новини”.

Кожен, хто вирішує поїхати до центру автомобілем і припаркуватись, має мати гарантовано таку можливість. Зокрема безкоштовне й нелегальне паркування має бути ліквідовано. Лише в такому випадку ринок паркування запрацює, а облаштування позавуличних паркінгів стане цікавим для інвесторів.

Платниками збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – Збір) є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Ставки збору за паркування транспортних засобів встановлюються за кожен день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. м площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075% мінімальної зарплати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (пп. 268-1.3.1 ПКУ) – у 2021 році це – 4,50 грн (6000 грн × 0,075%).

Протягом січня – жовтня 2021 року по збору за місця для паркування транспортних засобів з юридичних осіб до місцевих бюджетів Львівської області надійшло понад 17 млн грн, що складає 146,1 відс індикативу (11,7 млн гривень). Порівнюючи з аналогічним періодом 2020 року (11,1 млн грн) надходження збільшилися на 6 млн гривень. Протягом жовтня поточного року  надійшло майже 2 млн грн, це майже на 1 млн грн більше ніж у минулому році.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі