12:17
28.07.2021

«Мостиський Сухий Порт» увійшов до реєстру індустріальних парків України

Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 34,5 га

За результатами засідання профільної міжвідомчої комісії було прийняти рішення про реєстрацію під номером 52 індустріального парку “Мостиський Сухий Порт” ініціатором створення якого виступила Мостиська міська рада, що є членом Асоціація міст України.

Про це повідомив експерт з питань місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Євген Шаповалов на своїй сторінці у Фейсбук.

Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 34,5 га. Строк на який створюється індустріальний парк – 30 років.

Основними сферами діяльності на території ІП передбачаються:

  • виробництва полімерних будівельних матеріалів;
  •  меблеве виробництво;
  •  виробництво машин та приладів електротехнічої промисловості;
  •  лісопильні.

“Із васних спостережень можу зазначити, що зараз під очікуване прийняття законопроекту 4416-1 відбувається пожвавлення процесів створення індустріальних парків, зокрема і що створюються за приватний капітал.

Також для того щоб індустріальні парки стали повноцінними драйверами економіки територій необхідно також внести зміни до Податкового Кодексу України щодо більших пільг та преференцій для учасників ІП. Зокрема надати можливість ОМС встановлення податкових пільг по місцевим податкам для учасників ІП без проходження регуляторної процедури”, – зазначив Євген Шаповалов.

Читачам також цікаво:

Коментарі