15:49
22.09.2021

МОЗ хоче зобов’язати до COVID-вакцинації певні професії та сфери

Міністр охорони здоров’я Ляшко додав, що такий підхід вже передбачено законодавством

МОЗ планує затвердити перелік сфер, професійні колективи яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням від коронавірусної інфекції: до нього включать працівників освіти й органів влади. 

Про це інформує МОЗ, пишуть “Львівські новини”.

“Перші наші пріоритетні групи – ті, хто вакцинувалися на перших етапах кампанії, – вже досягнули показників понад 80% охоплення. Це – медичні працівники, військові Збройних сил, структури Міністерства внутрішніх справ, Національна гвардія і наші рятувальники. В інших органах державної влади ситуація не така оптимістична”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

“Ми вважаємо за доцільне прийняти жорстке рішення для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади, особливо в частині надання адміністративних послуг де відбувається тісний контакт зі споживачами”, – пояснив Міністр охорони здоров’я Олег Ляшко.

Ляшко попросив уряд підтримати протокольне доручення, що дозволить скласти перелік професій виробництв та організацій, працівники яких мають бути вакциновані.

Читачам також цікаво:

Коментарі