10:24
06.04.2023

Митника, який їздив п’яним, не звільнили з роботи

Митник Іван Лопотич, якого патрульна поліція зупинила п’яним за кермом автомобіля у Львові, досі продовжує працювати в органах Державної митної служби.

Журналісти “Львівських новин” вирішили поцікавитись, як справи у “героїв” наших публікацій, котрі  сідали п’яними за кермо та попадались Патрульній поліції. Пройшов понад рік від звернення з інформаційним запитом до Державної митної служби України стосовно інциденту митника Лопотича і лише зараз (після повторного запиту) журналісти отримали відповідь.

Відповідь на інформаційний запит від 30.03.2023 року

“Лопотич Іван Ярославович працює у Львівській митниці на посаді головного державного інспектора – кінолога відділу кінологічного забезпечення управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил“, – повідомив  журналістам “Львівських новин” в.о. начальника Львівської митниці Андрій Кузік.

“Сісти п’янючим за кермо – найгірше з адміністративних правопорушень, це вже клеймо. Для держслужбовця – вирок і хрест на кар’єрі. Але Львівська митниця, на якій за рік змінилось три керівника, – виняток. Для них, бачте, є нормальним залитися, попастися, сплатити штраф і продовжувати працювати.

Далі буде…” – прокоментував інцидент у своєму Telegram-каналі журналіст Євген Міклушка.

Нагадаємо, 12 липня 2021 року Івана Лопотича, звичайного кінолога Львівської митниці, зупинила поліція за кермом автомобіля Skoda Superb у Львові, по вул. Сахарова.  Замість того, аби пройти огляд на стан сп’яніння митник вирішив просто втекти від працівників поліції, проте впав у кущі і таки був затриманий.

Працівники Патрульної поліції Львова склали на Івана Лопотича адмінпротокол за керування автомобілем у нетверезому стані (ч.1 ст. 130 КУпАП).

Суд двох інстанцій визнав Лопотича Івана Ярославовича винним і призначив покарання – штраф у розмірі 17 000 грн. та заборону керувати транспортними засобами строком на 1 рік. Цікавим є те, що Івана Лопотича затримали за кермом авто, яке відсутнє у його декларації. Також Лопотич працівникам поліції надав інформацію про місце проживання в будинку, який йому не належить, принаймні офіційно.

 

 

 

 

Коментарі