18:20
11.03.2021

Митниця-хабарниця «Галицької митниці» пробує поновитись на посаді

Лілія Вовчанська до минулого року була головним державним інспектором Галицької митниці. У березні 2020 року, її затримали на отримані хабаря прямо на митному пості

Зокрема, 14 березня на «гарячому» затримали головного державного інспектора відділу №1 митного поста «Рава-Руська» Лілію Вовчанську. Посадовиця одержувала неправомірну вигоду за безперешкодне розмитнення автомобілів, що переміщувались через митний кордон України.

Про це повідомляє «КордонЗАХІД».

Зокрема, встановлена сума «винагороди» 1 тис. гривень за кожен транспортний засіб. За день на митному пості здійснювалось розмитнення близько 100 автомобілів.

Так, посадовицю затримали після отримання чергового хабаря у розмірі 5 тис. гривень за розмитнення кількох транспортних засобів. На робочому місці в інспекторки вилучили 30 тис. гривень, та ще 220 тис. гривень вдома, що були імовірно отримані незаконним шляхом.

Кримінальне провадження щодо Лілії Вовчанської внесли до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 42020000000000194 у лютому 2020 року.

Перший судовий розгляд щодо посадовиці був призначений у жовтні 2020 року, справа № 444/2361/20.  ЇЇ обвинувачували у вчинені ряду кримінальних правопорушень, а саме у службовому підроблені, одержання хабаря у значному розмірі, та прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Варто зазначити, щодо даної справи у Єдиному судовому реєстрі є лише два документи, Ухвала про призначення підготовчого судового засідання, та Ухвала про призначення судового розгляду.

Пройшов рік часу, а щодо посадовиці жодного судового засідання так і не відбулось. Відповідно до інформації на сайті Судова влада України, справу призначено до розгляду у Жовківському районному суді Львівської області на 14 квітня 2021 року о 11:00.

У той час, відповідно інформації з особистої сторінки посадовиці на Facebook, Лілія Вовчанська веде публічний спосіб життя.

Тим часом у жовтні минулого року, Львівський окружний адміністративний суд почав розгляд справи № 380/8206/20, у якій колишня посадовиця Лілія Вовчанська подала позовну заяву до Галицької митниці Держмитслужби.

Відповідно до Ухвали про відкриття загального позовного провадження, Лілія Вовчанська просить суд визнати протиправними та скасувати накази в.о. начальника Галицької митниці щодо її звільнення.  Окрім того, вона захотіла поновлення на посаді головного інспектора митниці «Рава-Руська», та стягнення на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з серпня 2020 року по день ухвалення судового рішення.

Зазначимо, що засідання щодо справи по поновлення на роботі посадовиці відбудеться 31 березня 2021 року о 14:40 у Львівському окружному адміністративному суді.

У декларації за період з січня 2020 по вересень 2029 року, Лілія Вовчинська вказала квартиру у Львові площею 77,7 кв. м., автомобіль у безоплатному користуванні Honda Accord з вказаною вартістю 150 тис. гривень, власником котрої є батько посадовиці Вовчанський Степан.

Джерела доходу у неї було два, а саме заробітна плата отримана на митниці у розмірі 87,8 тис. грн, та аліменти від батька дитини у розмірі 45 тис. гривень.

Варто зазначити, Лілія Вовчанська у декларації вказала себе як засновником та керівником ГО «Вогонь сердець».

Відповідно аналітичної системи Youcontrol, ГО «Вогонь сердець» зареєстрована у 2016 році,  засновниками організації є дві кримчанки Тетяна Капітан і Віра Коптєва, та сама посадовиця Лілія Вовчанська під колишнім прізвищем Франків.

 

Читайте також:

Коментарі