17:54
21.10.2021

На 5 млн євро здорожчав ремонт дороги до пункту пропуску Нижанковичі–Мальховіце

Українські підрядники мають відновити понад 40 км автодороги

В Службі автомобільних доріг Львівщини заявили, що їм бракує грошей, аби закінчити проєкт. Їх проситимуть в поляків.

Вартість проєкту ремонту дороги до пункту пропуску в Нижанковичах змінилась, бо не було враховано деяких моментів – заявив в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному» начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Олег Береза.

«Після того як ми отримали проект,який пройшов державну експертизу, за тих 5 років, що пройшло, помінялись ДБНи, вимоги, заробітна плата. Коли очікувану вартість закладали в проєкт, то ніхто не робив логічні заміри, ніхто не знав в якому стані мости, грунти, яка сама дорожня основа. Тому ми зараз маємо те, що є здорожчання», – розповів Олег Береза. За його словами, нині в напрямку Нижанкович зробили вже 16 км доріг.

Однак, польська сторона несподіване здорожчання проєкту вважає об’єктивним.

«Договір був підписаний 6 років тому. Була проблема в українському законодавстві щодо безмитного ввезення польського обладнання. Тут декілька років нічого не відбувалось. Тому це об’єктивно», – заявив присутній в студії керівник політично-економічного відділу генерального консульства Республіки Польща у Львові Томаш Коваль.

Ремонт дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий запланований в рамках будівництва нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Українські підрядники мають відновити понад 40 км автодороги. Кредит на 19,5 мільйонів євро на проведення ремонтних робіт надав Україні уряд Польщі.

Читачам також цікаво:

Коментарі