16:26
29.11.2021

На Бурштинській ТЕС стався вибух: є постраждалі (ФОТО)

Сьомий енергоблок зупинений і виведений з експлуатації

На Бурштинській ТЕС, що в Івано-Франківській області, стався вибух, п’ятеро людей госпіталізовані. Пізніше на покрівлі над котлом виникла пожежа.

Про це повідомляє ДСНС України, пишуть “Львівські новини”.

За інформацією рятульвальної служби, повідомлення від диспетчера екстреної медичної допомоги про вибух на БуТЕС надійшло 28 листопада о 22:12.

«На котлі сьомого енергоблоку відбулась розгерметизація екранної труби діаметром 60 мм, внаслідок чого відбувся викид газопарової суміші та газів з топки котла та дістали опіки два працівники, яких госпіталізовано», – повідомили у ДСНС.

Пізніше трапилась пожежа на ТЕС:

“29 листопада о 04:14 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Бурштин Бурштинської ТГ Івано-Франківського району виникла пожежа на покрівлі над котлом в блоці № 8 ВП “Бурштинська ТЕС” АТ “ДТЕК Західенерго”.

Як виявилось, виникла пожежа електричних кабелів на фермі крівлі (на відмітці 46) котельного відділення між 8 та 9 енергоблоками котлотурбінного цеху ВП “Бурштинська ТЕС” АТ “ДТЕК Західенерго” на площі 2 кв м.

Займання ліквідували працівники добровільної пожежної дружини об’єкту до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються.

Сьомий енергоблок ТЕС зупинений й виведений з експлуатації, замість нього введений в роботу четвертий енергоблок. Нині працює сім блоків, на роботу станції події не вплинули, поінформували у ДСНС.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі