15:43
18.02.2021

На Галицьку митницю їде столична перевірка

Фахівці мають перевірити достовірність декларування та оподатковування товарів.

 В.о. голови Держмитслужби України Сергій Звягінцев підписав наказ про проведення перевірки на  Галицькій митниці.

Про це повідомляє “Lavriv PRO”, пишуть “Львівські новини”.

За цей час фахівці мають встановити, чи достовірно декларувалися та оподатковувалися товари при експортно-імпортних операціях на Галицькій митниці у 2020 році.

“Цей наказ вже давно потрібно було видати. Цю перевірку необхідно проводити негайно. Надаю одну 100% та перевірену інформацію, щоб її включили у цю тематичну перевірку. Отже, МПП ” Рава Руська ( ВМО #1), керівник відділу ( старший зміни) Байдалка О.Т. Щоб ви розуміли, що Рава Руська повністю “належить” і курується в.о. начальника Галицької митниці Корчакою та перш. заст. цієї митниці Цабаком”, – йдеться у повідомленні “Lavriv PRO”.

Громадський діяч Роман Лаврів повідомляє:

“Відбувається “експорт” по документам вартісного товару вартістю 200 – 300 тис. € за кожну вантажівку. Основне, що фури покидають митну територію Україну пустими! Таким чином Цабак формує собі експортне ПДВ для відшкодування.

І таких “експортних” операцій у 2020 році – ТЬМА! Список “фірм – експортерів” надамо цій тематичній перевірці.

Ще одне, коли до керівництва Галицької митниці дійшла інформація, що на днях Рябікіна звільнять з посади голови ДМСУ почались контрабандні “жнива”.

По вказівці Корчака-Цабака інспектори Галицької митниці почали обдзвонювати всіх місцевих і не тільки місцевих контрабандистів, щоб ті почали негайно “їхати”, бо схема така: по документам імпортується дешевий товар групи прикриття ( цегла, дешеві будматеріали) , в бюджет сплачуються копійки до 100 тис. грн. за фуру, а насправді – їде високоліквідний товар. Вартість такої послуги працівників Галицької митниці становить 35 – 38 тис. $”

“Маю надію, що викладена мною інформація прийметься до уваги та негайно присічеться цей корупційно – контрабандний “безпредел”, який відбувається під головуванням Корчака-Цабака працівниками Служби безпеки України, а в тематичну перевірку влючаться всі факти, які будуть надані нами”, – зазначається у повідомленні.

джерело: Lavriv PRO https://www.facebook.com/lavrivpro/photos/pcb.504127850981569/504127754314912джерело: Lavriv PRO https://www.facebook.com/lavrivpro/photos/pcb.504127850981569/504127754314912

Нагадаємо, раніше журналісти “Львівських новин” розповіли, як керівництво Галицької митниці заробляє на контрабанді цигарок до Європи.

Коментарі