12:05
21.05.2021

На Галицькій митниці СБУ викрила схему вивезення “євроблях” за хабарі (ФОТО)

Екс-правоохоронців затримали в Брюховичах після отримання другої частини хабара в сумі 900 доларів

СБУ викрила посадовця Галицької митниці та двох колишніх співробітників поліції на схемі із “євробляхами”. Митник вносив неправдиві відомості до бази даних митниці, щоб власники авто на єврономерах уникнули штрафів за відсутність “транзиту”.

Про це повідомляє “Blog Inside”, пишуть “Львівські новини”.

Хабарі митник отримував через посередників – екс-правоохоронців. 

Як повідомили в СБУ та прокуратурі Львівщини, затримання посередників відбулося у середу, 19 травня, у Брюховичах. Двоє екс-правоохоронців, мешканців Львова, підбурювали жителя Львівщини до надання хабара митному інспектору. Метою було внесення фіктивних відомостей до бази даних митниці щодо виїзду “євробляхи” до Польщі, у той час, коли насправді автомобіль не покидав межі України. За це посередники вимагали хабар 1300 доларів США, який мали передати митнику. 

джерело: Блог Інсайд

Екс-правоохоронців затримали в Брюховичах після отримання другої частини хабара в сумі 900 доларів. 

“Викрито причетність до цієї схеми працівника митного поста “Краківець”, якому посередники мали передати гроші. Також правоохоронці перевіряють можливих інших співучасників схеми на митниці”, – речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська.

Наразі тривають слідчі дії, проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів та безпосередньо на митному пості. Після їх завершення буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів 

Кримінальне провадження відкритого за ч.3 ст.368, ч.4 ст.27 – ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. 

джерело: Блог Інсайд

Читачам також цікаво:

Коментарі