10:07
26.06.2023

На Хмельниччині прихильники московського патріархату не пускають вірян ПЦУ в церкву

Складено відповідний акт і парафіяльною  радою готується звернення до суду

Віряни УПЦ (МП) перешкоджають релігійній громаді Свято-Воскресенської церкви у місті Красилів, які зібрались для першого богослужіння українською.

Про це “Суспільному Хмельницький” розповів очевидець Максим, пишуть Львівські новини.

Прихильники УПЦ стояли на колінах перед входом до церкви та молилися. За ворітьми з плакатами були прихильники ПЦУ й скандували “Геть московського попа”. В цей час у місті лунали церковні дзвони.

До красилівської Свято-Воскресенської церкви 25 червня приїхали священники ПЦУ з Хмельницького і близько 17:30 провели молебень біля воріт храму.

На територію вірян ПЦУ не пустили, через це, як розповіла Красилівська міська голова Ніла Островська, парафіяльна рада Православної церкви України красилівського Свято-Воскресенського храму звертатиметься до суду.

“Зафіксовано те, що добровільно не було звільнено приміщення. В присутності представників поліції, правоохоронних органів 25 червня складено відповідний акт і парафіяльною  радою готується звернення до суду. Тоді вже Виконавча служба буде це все здійснювати”, — сказала  Красилівська міська голова Ніла Островська.

23 червня у цьому храмі вигуками “Ганьба!” віряни УПЦ (МП) зустріли ревізійну комісію, яка мала інвентаризувати майно парафії. Комісію тоді супроводжували військові.

Обурені вигуки на їхню адресу нині розповсюджуються соцмережами із некоректними коментарями: начебто віряни московського патріархату ганьбили родину і побратимів загиблого захисника, якого відспівували у храмі.

Коментарі