15:04
16.03.2021

На Львівщині 10-річну дитину під’єднали до ШВЛ

Попередній такий випадок медики лікували ще у жовтні минулого року.

На Львівщині збільшилась кількість дітей, які хворіють на ковід.

Про це сьогодні, 16 березня, під час брифінгу у Львівські ОДА розповіла  директор Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда, пишуть “Львівські новини”.

Фото ЛОДА

«У березні у наш медзаклад в ковідне відділення поступило 43 дитини. З початку 2021 року у нас було 160 хворих» – зазначила жінка.

Медик додала, що якщо на початку року з усіх дітей, яких лікували в ковідній зоні, методом ПЛР підтверджували коронавірус у 30-33% дітей, то на сьогодні цей показник становить понад 60%.

«Сьогодні пацієнти, які поступають, набагато складніші. Так, зараз ми маємо три важкі пневмонії, всі – киснезалежні. Серед них двоє дітей 17-ти років і одна десятирічна дитина, яка перебуває на ШВЛ»-  розповіла Олександра Бурда.

Олександра Бурда зазначила, що вже давно у лікарні не було маленьких пацієнтів на ШВЛ.

Попередній такий випадок медики лікували ще у жовтні минулого року. Тоді дитина потребувала штучної вентиляції легень упродовж тривалого часу.

«На сьогодні ми роботу забезпечуємо, чергові бригади є, працюють всі служби. Сподіваюсь, що ми спільними зусиллями зможемо припинити ріст ковідної інфекції і обірвати цей ланцюжок захворюваності» – додала Олександра Бурда.

Також цікаво:

Коментарі