12:59
13.10.2021

На Львівщині бракує призовників (ВІДЕО)

На допомогу комісаріатам планують залучати підрозділи Національної і Патрульної поліції

Військові комісари не виконують план, тому претендентів на службу в армії планують шукати разом з поліцією. Також нагадують, що за ухиляння від служби збільшили штраф.

648 призовників — такий план в уряді поставили перед Львівською областю. Однак, на сьогодні його виконано лише на чверть: набрали лише 173 юнаки. Про це в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному» розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

«Тобто, в принципі, ми рухаємось планово, але треба розуміти, що вся ця робота є чітко розпланована. Ми бачимо, що окремі центри комплектації недовиконують свій план. Тобто, це буде проблемою в найближчі тижні чи місяці. В листопаді ми можемо впертись в ситуацію, коли ми недопостачатимемо необхідної кількості юнаків», – говорить посадовець.

Він каже, щоб виправити ситуацію на допомогу комісаріатам планують залучати підрозділи Національної і Патрульної поліції. При цьому посадовець нагадав, що весняний призов їм вдалось виконати на 100%.

Нагадаємо, на строкову військову службу в Україні призивають молодих людей віком від 18 до 27 років. Призовників, за словами військового комісара Личаківсько-Залізничного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрія Дубового, відправляють в Збройні сили України, або інші військові формування, відповідно до планового завдання. В зону ООС призовників не залучають.

Цього року, за словами військового комісара, також збільшилась адміністративна відповідальність за ухиляння від строкової військової служби. Якщо раніше за неявку у районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки застосовували штраф у розмірі  85-119 гривень, то сьогодні — 510-1700гривень. В деяких випадках, ухилянтам від служби може загрожувати кримінальна відповідальність з позбавленням волі до 3 трьох років. Хоча на пам’яті Андрія Дубового, зазвичай, термін призначають умовно.

Читачам також цікаво:

Коментарі