13:46
08.02.2022

На Львівщині чоловік запобіг пожежі у будівлі (ВІДЕО)

Поруч знаходяться будинки, в яких мешкають люди

Вчора ввечері, 7 лютого, у селі Кологори Львівського району у закинутому будинку спалахнула пожежа.

Місцевий мешканець Роман Тузяк розповів журналістам “Львівських новин”, що, вийшовши на вулицю, помітив, як  у сусідській хаті щось горить. Вчасно відреагувавши, небайдужий чоловік зайшов в середину та погасив пожежу, оскільки підлога вже зайнялася.

“Гасив загоряння в сусідній хаті пана Бурди. Дуже вчасно вийшов на вулицю і помітив що горить підлога. Сьогодні був вітер і вогонь вже почав добряче роздуватись. До біди багато не треба”, – зазначив чоловік.

Роман також додав, що поруч був припаркований його автомобіль, на який міг перекинутись вогонь. А ще за кілька метрів знаходиться сусідська стодола.

“Там ніхто не живе вже давно, часто туди заходять компанії випивати. Напевно, хтось курив і кинув бичок. Добре, що я побачив, бо то було вже пізно ввечері, могло сильно розгорітись”, – додав Роман.

Відео: Роман Тузяк 

Так нещодавно, у ніч на неділю, 6 лютого, у Шевченківському гаю вщент згорів автентичний експонат – гуцульська гражда XIX століття, яку привезли зі села Криворівня на Прикарпатті. У хаті було понад дві сотні експонатів, предмети побутового вжитку гуцулів: бочки, ложки, виделки, тарілки, глечики та різного роду кераміка.

За версією слідства, пожежа спалахнула у дерев’яному будиночку саме через необережне поводження з вогнем під час розпалювання печі.

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області 

Дуже часто люди не задумуються над тим, які біди приносить необережне поводження з вогнем і це в результаті може обернутись великою трагедією.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі